Voordelen voor de fiets-ontlener

Waarom zou je de fiets van een ander lenen? We geven je tien goede redenen!

De aankoop van een specifieke fiets is duur. Het is een investering en eigenlijk weet je nog niet of die fiets perfect afgestemd is op jouw behoefte. Via Dégage Fietsdelen kan je gebruik maken van een ruim aanbod fietsen en praten met de eigenaars. Zo ontdek je of de aankoop van een specifieke fiets voor jou de moeite is.

Voor verplaatsingen onder de 10 kilometer, blijft de fiets het snelste vervoersmiddel. Ook het rondrijden om een parkeerplaats te vinden, is verleden tijd. En het fietsen houdt je jong en fit!

Wil je een fietskar om je tuinafval naar het containerpark te brengen? Wil je met je kinderen een daguitstap maken maar ontbreekt het je aan een elektrische bakfiets om al je spullen mee te nemen? Ontdek welke fiets je kan helpen! De fietseigenaars zijn zo overtuigd van het gebruiksgemak dat ze hun fiets graag delen. Waarop wacht je nog?

Dégage Fietsdelen geeft je toegang tot speciale fietsen waarvoor jij geen plaats hebt. Maar anderen wel. Het online reservatiesysteem toont welke fietsen beschikbaar zijn in je direct omgeving. Wel eerst reserveren natuurlijk!

Dégage garandeert dat de fiets in een goede technische staat blijft door de kosten van onderhoud, schade en diefstal te dragen, afhankelijk van het gebruik van de fiets. Je kan er dus zeker van zijn dan je gereserveerde fiets in orde is!

Zowel fiets-eigenaar als fietsgebruiker tekenen bij het instappen een contract. Er worden sluitende afspraken gemaakt omtrent verzekeringen en schadegevallen. Dégage fietsdelen telt al heel wat fietsen. Op de website van Dégage zien alle leden op een deelkalender welke fietsen op welk moment vrij zijn. Reserveren gebeurt online en eigenaar en ontlener regelen onderling de sleutel. Jij draagt zorg voor de fiets tijdens je rit, de eigenaar blijft instaan voor de kosten en onderhoud.

 

25% van het autogebruik bij Dégage, is voor afstanden van minder dan 10 km. Voor deze kleine verplaatsingen kan je veeleer de fiets gebruiken. Maar vaak gaat het over inkopen doen in de supermarkt of het vervoeren van kinderen naar buitenschoolse activiteiten. Met het delen van fietsen-op-maat willen we ons inzetten om het aantal korte autoritten terug te dringen. Want net die korte verplaatsingen zijn het meest vervuilend.

Je draagt actief bij tot een leefbaardere buurt. Door de auto om te ruilen voor de fiets, creëer je minder autoverkeer, en een veiligere en leefbaardere buurt. Bovendien leer je elkaar beter kennen door samen dezelfde fiets te gebruiken en wie weet maak je er vrienden bij!

Om lid te worden van Dégage! vzw betaal je eenmalig maar 35 euro. Er is géén jaarlijks abonnement. Het enige wat we bij de instap van je vragen, is een waarborgsom van 75 euro. Die wordt aangesproken bij ongevallen of andere onvoorziene omstandigheden, als een soort interne verzekering. Wil je uit de vzw stappen, dan krijg je deze waarborg geheel of gedeeltelijk terug.

Wil je uit de vzw stappen, dan kan dat natuurlijk. Je krijgt dan je waarborg geheel of gedeeltelijk terug.